Sedye Asansörü

Anıl® AsansörSedye Asansörü

Sedye asansörü, hastanelerde katlar arası hasta iniş çıkışlarını yapmak için yapılmış olan geniş kabinli özel olarak tasarlanmış asansörlerdir. Çalışma prensipleri diğer asansörlere benzese de bu asansörler diğer asansörlerden farklıdır. Hastaneler, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için olmazsa olmaz kurumlardır. Sedye asansörleri, yoğun bakıma veya ameliyathaneye hasta yetiştirmek için olmazsa olmaz hayat kurtarıcı bir araçtır. Çünkü hayat saniyeler içerisinde kurtarılmaktadır.

Sedye Asansörü Nedir?

Sedye asansörü, hastaları katlar arası güvenle taşımak için kullanılan, hastalar için her türlü konfor ve hijyenik şartları düşünülmüş olan özel yapım asansörlerdir. Sedye asansörü, bakımları zamanında yapıldığı sürece hayat kurtarıcı bir araçtır. Aksi takdirde, görevini yerine getiremez ve hayati açıdan tehlikeli olur. Bu yüzden asansör bakımı zamanında güvenilir firmaya yaptırılmalıdır. Anıl Asansör 32 yıllık tecrübeyle sedye asansörü bakımı ve revizyonu firmasında lider kuruluştur.

Sedye Asansörü Özellikleri Nelerdir?

Sedye asansörü güvenilirlik şartnamelerine uyacak şekilde özelleştirilmiş yükü taşımak için kullanılan hidrolik veya mekanik) asansördür. Üst seviye park doğruluğu ve hareket kalitesi ile işaretlenmiştir ve elektronik valflerin kullanılması mümkündür. Asansör çok dayanıklı malzemelerden üretilmiştir. Kurtarma hizmetleri ile iletişim için harici bir çağrı engelleme sistemi ve iki yönlü bir çağrı sistemi ile donatılmıştır.

Asansör, daha yumuşak bir fonksiyon sağlamak için motoru bir VVVF sistemi ile çalışan otomatik şaft ve otomatik ya da manuel kapıları ile donatılmıştır. Çünkü sedye asansörü pat diye duramaz, yumuşak bir duruş sergilemeli onu da motorunun farkıyla ortaya koymaktadır.
Sedye Asansörü, hastanelerde sedye üzerinde yatan hastaların taşınması için tasarlanmıştır.

Sedye Asansörü Ne İşe Yarar?

Sedye asansörünün temel amacı rahatlıktır. Sedye asansörleri, diğer asansörler kadar sarsılmamalıdır. En ufak bir sarsıntı bile sedyede yatan hasta için bir tehdit olacaktır. Ek olarak, antibakteriyel bir platforma ihtiyaç vardır. Çünkü ameliyattan hastanın mikrop kapmaması hayati açıdan önemlidir. Çoğu hastane ameliyat asansörlerinin katlarını sedye asansöründen bağımsız tasarlamışlardır. Sedye asansörleri paslanmaz çelik kaplamalara sahiptir. Bu da hijyen açısından önemlidir, açık yaralı bir hastayı taşıdığınızda da normal hastayı taşıdığınızda da hijyeni düşünülmelidir.

Ekranda yatan herhangi bir hastanın taşıma sapı, aydınlatma sistemleri ve diğer otomatik sistemler ile estetik bir yapıda rahat olması gerekir. Sedye asansörü kabin ölçüleri isteğe bağlı olarak belirlenmiştir. Ayrıca, taşıma kapasitesi olarak 1600, 2000 ve 2500 kilogram taşıma kapasitesine sahip olabilir. Sedye asansörlerinin bakım ve onarım işlemleri özenli ve özenli bir şekilde yapılmalıdır. Küçük bir detayı bile görmezden gelmek bile büyük olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bunun için asansör ekipmanlı her ürün uygun şekilde kullanılmalıdır. Hiçbir olumsuzluk hastaya zarar vermemelidir. Bunun için asansör üzerine kurulu sistem iyi kontrol edilmelidir.
Asansör kabini sedye üzerinde rahat bir uyum sağlar. Hastanın arkadaşı ve yanındaki bir veya iki kişi asansör kabinine kolayca girmeli ve asansörde rahatça hareket etmelidir.

Örneğin; Sedye bile kabin asansörüne zor girebilir, estetik bir yapıya sahip olsa bile, en önemli detaylar göz ardı edilir çünkü göz ardı edilir.

Sedye Asansörü Nasıl Olmalıdır?

Hastaların transfer edileceği dikkate alınıp, seyrin olabildiğince yumuşak ve sarsıntısız olması gerekmektedir. Bu konuda kalkışlar ve duruşlarda gereken hassasiyetler ayarlanmalıdır. Sarsıntıların hastaları büyük paniğe sevk edeceği bilinmelidir. Bu nedenle de sistemin işleyişinin kararlı olması gerekmektedir. Katlar arasında duruştan çok kumanda butonu tarafından ana adrese ulaşması sağlanmalıdır. Ortalama olarak minimum 600, maksimum 2500 kilo aralıklarında yük hassasiyetlerine sahip olmalıdır. Yaşanabilecek aksiliklere karşı regülatörlerin işlevsel ve aktif olduğu da son derece önemli bir unsurdur.

Tasarımları açısından geniş model yelpazesine sahip olan Sedye Asansörü dikkat edilmesi gereken iki ana kritere sahip olmalıdır. Tasarım özelliklerinin dışında mekanik olarak hizmetlerin aksamadan ve hızlı yürütülmesi gerekmektedir. Hastaların kullanması münasebetiyle, olabildiğince aydınlık ve ferah bir kabin tasarlanmalıdır. Hava sirkülasyonu, ciddi hastalıklarda önem arz ettiğinden yeterli seviyelerde olduğu kontrol edilmelidir. Kabin zemininde kullanılan döşemelerde, antibakteriyel özellikte laminant ve türevleri kullanılmalıdır. Tarafımızca yürütülecek işlemlerde, projenin bütünün antibakteriyel malzemelerden tasarlanması amaçlanmaktadır. Enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı dirençli kabinler hastaların olduğu kadar sağlık personellerinin de yararına hizmet etmektedir. Sizlerde sağlık merkezinizin görünümüne prestijli bir dokunuş sağlamak için profesyonel ulaşım çözümlerimizi tercih edebilirsiniz. Her aşamada kararlı ve kusursuz erişim araçlarına sahip olmak ya da bakımlarının eksiksiz bir şekilde yürütülmesini sağlamak için irtibata geçebilirsiniz.

Hastalar için bölümler arasındaki sevk, tamamen Sedye Asansörü vasıtasıyla gerçekleştiğinden yaşanabilecek aksaklıkların geri dönüşü olmamaktadır. Sanatoryumlar, tıp merkezleri ve dispanserler dahil olmak üzere yapı büyüklüğü fark etmeksizin aynı öneme sahiptirler. Bu tür asansörleri diğer asansörlerden ayıran özelliği, sedyelere uygun olarak geniş dizayn edilmeleridir. Bu süreçte hastaların olası stresleri indirgenmek istenilmektedir. Ayrıca sağlık personellerinin asansör içinde de acil durumlara müdahale edebilmeleri için hareket alanı sağlanmaktadır. Hastanelerde yoğunluklu olarak ameliyathaneler alt katlarda bulunmaktadır. Bu nedenle servisten ameliyathaneye ya da yoğun bakıma hasta nakillerinde, hastaların dış etkenlerden etkilenmemesi için kullanılması zorunludur.