Makine Daireli Asansörler

Anıl® AsansörMakine Daireli Asansörler

Makine Daireli Asansörler Hakkında

Makine Daireli Asansörler ve Makine Dairesiz asansörler olmak üzere asansörler iki kısımda sınıflandırılırlar. Bunlar ; geleneksel olarak Makine Daireli Asansörler ve gelişen teknoloji ile birlikte makine dairesiz asansörlerdir. Makina dairesi özelliğine bakacak olursak; Asansör makine dairesi, asansör kuyusu ile birlikte asansöre ait mekânın bir parçasıdır. Asansör kuyusunun yan tarafında, altında yapılıyor olsa da genellikle asansör kuyu üstünde inşa edilmektedir. Asansör makinesi, motoru, kumanda panosu ve asansöre ait teçhizatının içinde bulunduğu mekânı, kurulmuş olan bu tesisatın sağlık bir şekilde çalışmasını sağlayacak standartlara ve yönetmeliğe uygun ölçülerde ve görevlinin dışında başkalarının girmesi önlenecek şekilde yapılmalıdır.

Makine Daireli Asansörler ‘de makine dairesinin aydınlatması nasıl olmalıdır ?

Makina daireli asansörlerde asansör makine dairesi alanı, asansörün sayısı, hızı ve beyan yüküne göre dizayn edilmesi standartlar ve yönetmelik gereği zorunlu bir uygulamadır.  Bu alan dış etkenlerden korunmuş rutubetsiz, yeterli aydınlıkta (en az 200 lüx olarak aydınlatılmış olmalıdır.) Ayrıca iyi bir şekilde tabii havalandırma yetersiz kalması halinde cebri havalandırma yapılmalıdır. Ortam sıcaklığı  -5~+35 derece arasında korunabilen, ses ve titreşimleri önleyecek şekilde düzenlenmiş olması gerekir.

Asansör makine dairesindeki makine kısmının bulunduğu döşeme, (platform) asansörde çalışmalarında oluşabilecek darbe ve kuvvetlere dayanabilecek mukavemette olmalıdır. Makine daireli asansörlerde bulunan döşemeye kolayca çıkılabilmelidir. Yerden yüksekliği 500 mm’yi geçen makine kaidelerine çıkmak için metal korkuluklu merdiven yapılması şart olduğu gibi yönetmelik gereği zorunludur. Asansör makine dairesinde teçhizatlar arasındaki geçiş yolları, makine dairesi girişleri standartlara ve yönetmeliğe uygun olmalı, giriş kapısı mini mum ölçü 1800×800 mm olarak dizayn edilmelidir. Asansör makine dairelerinin boyutları, cihazlarda ve özellikle elektrik aksamında kolay ve güvenlik içinde çalışılmasına imkân verecek şekilde projelendirilmeli, özellikle çalışma alanları üstü yükseklik  2050 mm de daha az olmamalıdır. Asansör kumanda panoları önünde serbest çalışmayı sağlayacak yatay bir alan oluşturulmalıdır. Gerekli olan yerlerde hareketli parçaların bakım ve kontrolü için bakımın yapılacağı tarafta ve varsa elle kata getirme tertibatı için en az 500 mm x 600 m’lik bir serbest yatay alan bulunmalıdır.

Makine Daireli Asansörler’ de geçiş yollarının dizaynında nelere dikkat edilir ?

Asansör makine dairesine, makina daireli asansörlerde ulaşım geçiş yolları üstündeki serbest yükseklik en az 1800 mm daha düşük olamamalıdır. Serbest alanlara geçiş yolları en az 500 mm ile 1000 mm genişliğinde olmalıdır. Asansör makine dairelerinde ağır parçaların sökülmesi ve taşınması için makine dairesi tavanına veya taşıyıcı putrellere bir veya birden fazla uygun şekilde yerleştirilmiş; üzerlerine taşıma kapasiteleri yazılmış taşıyıcı veya kanca monte edilmelidir.

ANIL ASANSÖR KİMDİR?

ANIL ASANSÖR 1988 yılında kurulmuştur. yenilikçi vizyonu ve taşıdığı misyon ile her zaman çalışmalarını bu paralelde geliştirerek performans seviyesini kısa süre içerisinde yükselterek asansör sektöründe önemli bir yere gelmiştir.

Firmamız 1990 yılında Türk Standartları Enstitüsü kurumunda TSE belgesi alarak TSE belgeli asansörler tesis etmeye başlamıştır. Ayrıca; 2003 yılında da ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi çerçevesinde Kalite Yönetimi Sistemini hayata geçirip ve CE işaretlemesi Modül H belgesini alarak Avrupa güvenlik normlarına uygun asansör imalatı ve montajı yapmaya başlamıştır.

Ülkemiz genelinde 5000’e yakın asansöre imza atan firmamız sizden almış olduğu güven ve destekle, hızla artış gösteren büyüme grafiği ile inandığı yolda devam etmektedir.

Ankara Makine Daireli Asansör, Ankara Asansör Bakımı ve Montajı