İtfaiyeci Asansörü

Anıl® AsansörAnkara Asansörİtfaiyeci Asansörü
8 Şubat 2020 Posted by Salih Usta Ankara Asansör Haberler

İtfaiyeci Asansörü Hakkında

İnsanların yüksek katlı binalarda yaşamaya başlaması ile beraber itfaiyeci asansörü ile alakalı inceleme yapanların sayısı da arttı. Çünkü binaların kat sayıları arttıkça dikkat edilmesi gereken konular da fazlalaştı. Bunlardan biri de acil durumlarda binaların mümkün olan en hızlı şekilde tahliye edilmesi ve müdahalede kolaylıkla bulunulmasıdır. Aksi durumda yüksek katlı binalarda yaşanacak sorunlarda var olan durum çok daha kötü bir hale getirilmiş olacaktır. Bu tarz olumsuzlukların önüne geçilmesi adına ise artık farklı konuların üzerinde özenle durmaya başladılar. Söz konusu yüksek katlı binalarda alınabilecek güvenlik önlemleri olduğu zaman asansör araştırmaları artış gösteriyor. Var olan araştırmalar sırasında da insanların karşılarına itfaiyeci asansörü çıkıyor.

İtfaiyeci Asansörü Ne İçin Kullanılır?

Acil durum asansörü olarak da bilinen itfaiyeci asansörü, bir yapının içerisinde yangın olması durumunda yangına müdahale edecek olan ekip ve onların ekipmanlarının alt ve üst katlara rahatlıkla taşınması amaçlanmaktadır. Emniyet tedbirleri dahilinde yapılacak olan çalışmalarda hız son derece önemlidir. Çünkü bu aşamada meydana gelebilecek en ufak bir sorun, yangın gibi sorunların ciddi anlamda büyümesine neden olacaktır. Dolayısıyla kullanılacak olan itfaiyeci asansörünün istekleri mümkün olan en iyi şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Bu tip asansörler normal durumlarda binadaki kişiler tarafından da rahatlıkla kullanılabilir. Fakat acil bir durum ya da yangın meydana geldiği zaman ankara asansör kontrolü acil durum ekiplerine geçecektir.

İtfaiyeci Asansörü Nasıl Kullanılır?

İncelemeler sonucunda da görüldüğü üzere itfaiyeci asansörü, yapı yüksekliği belirli bir orandan fazla olan yapılarda en az 1 tane olacak şekilde yer alması gerekmektedir. İtfaiyeci asansörüne ait çeşitli özellikler bulunmaktadır. Bunların başında ise asansör kuyusunun en az 60 dakika yangına dayanıklı malzemeden yapılması gerekmektedir. Ayrıca aynı kuyu içerisinde 3’den fazla asansör kabini de düzenlenememektedir. Asansör kabini düzenlemesi sırasında ikişerli gruplar şeklinde aralarına yangına 60 dakika dayanıklı olan malzeme kullanılmalıdır. Böylelikle alevler ile yapılacak olan mücadelede asansörün kullanımı esnasında herhangi bir olumsuz durumun ortaya çıkması engellenecektir. İtfaiyeci asansörünün kuyusunun ise basınçlandırılması gerekmektedir. Basınçlandırma; kaçış yollarında bulunan iç hava basıncının yapıdaki diğer mekanlarda bulunan basınca çok daha yüksek tutulup duman sızıntısını önleme yöntemidir.

İtfaiyeci Asansörü Standartları

Kullanılacak itfaiyeci asansörü bünyesinde binaya müdahale edecek olan ekip ya da yolcuların mahsur kalmamaları adına kabin üzerinde imdat geçiş kapısı olmalıdır. Kapının ebatları ise 0,5 m x 0,7 m olarak belirlenmiştir. Asansörün kabin alanı en az 1,8m2, taşıma kapasitesi ise en az 750 kg olmalıdır. İnsanların itfaiyeci asansörleri söz konusu olduğu zaman karşılarına pek çok farklı alternatif çıkabilmektedir. Bunların arasından en iyi sonuçların bulunması adına https://www.anilasansor.com adresi ziyaret edilebilir. Yapılacak olan incelemeler ile farklı tipteki asansörler incelenebilir. İncelemelerin sonrasında da artık yapıların daha güvenli olması adına istenilen itfaiyeci asansörleri istenilen asansörler seçilmiş olur.