Asansör Çeşitleri

Anıl® AsansörHaberlerAsansör Çeşitleri
8 Şubat 2020 Posted by Salih Usta Haberler

Asansör Çeşitleri

 Günümüzde hızlarına ve kullanım amaçlarına göre pek çok farklı tarzda asansör çeşitleri üretilerek insanların kullanımlarına sunuluyor. Böylelikle de insanlar birbirinden farklı tarzlarda hazırlanmış asansörlerin içerisinde seçimlerini yapıyorlar. Asansörlerin ilk üretilmeye başladığı dönemlerde modeller ve çeşitler son derece sınırlıydı. Bundan dolayı da yapılan seçimler asla istenilen randımanı kişilere veremiyordu. Ve dolayısıyla kullanılan asansörlerin performanslarında ciddi anlamda değişimler oluyordu. Ancak şimdilerde asansörler konusunda oldukça farklı çalışmalar yapılmaya başladı. Ve bu çalışmalar sayesinde de artık her türlü ev ve iş yeri için en uygun olacağını düşündükleri tarzdaki asansörleri inceleyerek bunların arasından seçimlerini yapabiliyor. Asansörlerin hızlarına bağlı olarak çeşitli güvenlik sistemlerine ihtiyaç duymaktadır.

Asansör Kullanım Amaçları

Bunun yanı sıra asansör çeşitleri ile alakalı tasarımlarda kullanım amaçlarına bağlı olarak asansör kabini, güvenlik sistemleri, hız, makine motor seçimi, mekanik dizayn kullanım gibi etkenlerine bağlı olarak değişim göstermektedir. Bundan dolayı da tasarımı yapılan asansör ile alakalı kullanım amaçları incelenerek buna göre seçimler çok daha etkili şekilde yapılabilecektir. Bütün asansör çeşidi kendi içerisinde aynı standartlara sahip olmaktadır. Taşıma gücüne bağlı olarak hazırlanılan asansörler eğer ki binalar içerisinde kullanılacaksa kilo sınırı 100 ila 1000 arasında değişmektedir. Binanın dışında kullanılacak olan tasarım asansörü ise 630 kilogramdan başlayarak 1600 kilograma kadar hazırlanmaktadır. Sağlık sistemleri için hazırlanılan asansörlerde ise 1600 kilogramdan 2500 kilograma kadar çalışmalar yapılmaktadır.

Asansör Hızları

Asansörlerin hızları ise yine asansör çeşitleri konusunda farklılıkları beraberinde getirmektedir. Hızlar; 0,63 m/sn, 1,6 m/s, 2,5 m/sn ve 2,5 m/sn arasında değişim göstermektedir. Asansörler; hızlarına ve kapasitelerine bağlı olarak ayrıca asansör kuyu boşluğu, ebatları ve kabin çeşitlerine göre de değişmektedir. Asansörlerde hız durumları da yine önemli detaylar içerisinde yer almaktadır. Hız durumlarına bağlı olarak farklı fren sistemleri ve motor kullanılmaktadır. Eğer ki asansörün hatlarında kopmalar meydana gelirse, devreye regülatör düzeneği girmektedir. Regülatör, kabini frenlemeye yardımcı olan bir güvenlik düzeneği olarak tanımlanabilir. Hız regülatöründe asansörlerin iniş çıkış hızları nominal değerin %25’ini aştığı takdirde paraşüt düzeneği harekete geçer.

Asansör Modelleri

Bunun sonrasında ise paraşüt frenini etkileyerek motorun elektriğini keser. Günümüzde asansör çeşitleri ile alakalı incelemeler yapacak olan kişilerin karşılarına pek çok farklı model çıkmaktadır. Söz konusu asansör çeşitleri olduğu zaman insanların akıllarına öncelikli olarak insan asansörleri geliyor. Engelli asansörü, yük asansörü, hidrolik asansör, sedye asansörü, araç asansörü, panoramik asansör, dış cephe asansörü, yemek asansörü ve makine dairesiz asansör de yine son dönemlerde kullanılan asansörler içinde yer alıyor. Kimi kişiler için en doğru asansör çeşidini seçmek zor olabiliyor. Böylesi durumlarda http://www.anilasansor.com adresini ziyaret edecek kişiler, kısa bir sürede diledikleri asansörü seçmiş olacaklar. Bu seçim ile de yüksek katlı binalarda katlar arası iniş çıkış çok daha kolay hale gelecek.