Asansör Bakımı Nasıl Yapılır?

Anıl® AsansörHaberlerAsansör Bakımı Nasıl Yapılır?
8 Şubat 2020 Posted by Salih Usta Haberler

Kullanıcılar, asansör bakımı nasıl yapılır?  ile alakalı çok fazla bilgiye sahip olmadıklardan sadece  karşılarına çıkarılan hizmetler içerisinden seçim yapabiliyorlardı. Fakat şimdilerde asansör bakımının zorunlu hale gelmesi ile beraber konu ile alakalı  farklı çalışmalar yapılmaya başlanmış durumdadır. Bu çalışmalar dahilinde asansörler belli periyotlarla bakım işlemlerine tabi tutulmaktadırlar. Böylelikle asansörde herhangi bir sorun olup olmadığı, varsa bunların giderilmesi için çalışmalar sağlanmış olacaktır. Fakat çok önemli olmasına rağmen pek çok kişi asansör bakımının nasıl yapılabileceği ile alakalı net bilgilere sahip değildirler.  Böyle olunca da doğru kişiler ile iletişime geçmediklerinden yapılan bakım işlemleri çoğu zaman farklı sorunları beraberinde getirebiliyor.

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır ?

Asansörlerin uzun zaman boyunca rahatlıkla kullanılabilmesi özellikle de son dönemlerde daha öncesinde olmadığı kadar önemli bir hale gelmeye başladı. Çünkü asansörlerin bakımlarının doğru şekilde yapılmaması ile birlikte asansörler kısa bir sürede kullanılamaz hale gelmiştir. Peki bu olumsuz durumun kendini göstermesini engellemek için asansör bakımı nasıl yapılır ?  Bu konu ile alakalı gerekli kadar bilgi sahibi olmak ve buna göre de gerekli adımların atılmasını sağlamakla mümkün olmalıdır. Asansör kullanımlarının çok fazla olmadığı dönemlerde asansör bakımı konusunda gerçekleştirilen çalışmalar son derece az bir yelpaze üzerinden yapılıyordu.

Asansör Bakımında Nelere Bakılır?

Olumsuz durumlar ile karşılaşılmasının engellenmesi adına ise asansör bakımı nasıl yapılır sorusu için en iyi şekilde araştırmaların yapılması gerekmektedir. Asansör bakımında; asansörü taşımakta olan halatlar, makine grubunda bulunan dişli ve yataklar, tahrik kasnağı yivi, somunlar, yay pabuçları ve cıvatalar kontrol edilmektedir. Bu aşamada gevşediği düşünülen aksamlar sıkılır ve yerine sabitleştirilir.  Ayrıca parçalarda aşınma ve yıpranma bulunuyorsa, bunların yenisi ile değiştirilmesi ve yağlanması; ana taşıyıcı raylar ve ağırlık yayları  incelenerek gerekli çalışmaların yapılması; emniyet halatları ve emniyet tertibatının hareketli parçalarının temizlenmesi; röleler, yağ durumu, hidrolik tamponların son durumu gibi detayların üzerinde durulur.

Asansör Bakımının Püf Noktaları Nelerdir ?

Bunların ardından asansör frenleme ayarları kontrol edilir, sarsıntısız bir frenleme adına gerekli ayarlamalar yapılır. Asansörün kat ayarlarının verilen sınırlarda olup olmadığı ile alakalı kontroller gerçekleştirilir. Ek olarak, asansör kapılarının doğru şekilde açılıp kapanması, kapı kilitlerinin çalışması, asansör kapısı yaylarının kontrol edilir. Kapıların olması gerektiği yumuşaklıkta kapanması adına ayarlar da gerçekleştirilir. Gevşek klemens vidalarının sıkıştırılması, asansör enversör şalterinin kontaklarındaki ayar; birbirine eşit uzaklıkta olacak tarzda değme basıncını sağlayacak yayların ayarları yapılacaktır. Asansörün sinyal ampullerinin kontrolünden sonra ise asansöre yapılacak olan bakım ile alakalı rapor tutulur ve periyodik Asansör Bakımı formu doldurularak asansör bakımı nasıl yapılır sorusuna en iyi şekilde cevaplar verilmiş olur. Bakımların gerçekleştirilmesinden sonra ise artık ankara asansör herhangi bir sorun olmadan kullanıma hazır hale gelecektir.

Asansör Bakımı, Ankara Asansör, Ankara Asansörcü, Asansör Bakımcı Firma, Asansör Bakım Firması, Asansör Tamircisi