Asansör Bakımı

Anıl® AsansörAsansör Bakımı

Asansör Bakımı, Asansör Bakımcı Firma, Asansörcü, Asansör Tamircisi, Asansör Periyodik Bakım, Bakımcı Firma,Asansör Bakımı,Ankara Asansör, ankara asansör firmaları, Ankara engelli asansörü firmaları, Asansör, engelli asansörü firmaları ankara, engelli asansörü firmaları niğde, koltuk tipi engelli asansörleri, niğde asansör firmaları, platform tip merdiven asansörleri, Türkiye Asansör Firmaları,engelli platformları,niğde asansör,makine daireli asansör,ankara asansör montajcı firma,ankara asansör bakımı,asansörcü,asansör montaj firması,asansör,asansör tamircisi ankara,asansör bakımı,ankara asansör firmaları,ankara asansör,ankara asansör servisi,asansör montajı,asansör standartları,sedye asansörü,yük asansörü,panoramik asansör,makine dairesiz asansör,paket asansör,asansör revizyonu,insan asansörü,özürlü asansörü,asansör revizyon,engelli asansörü,

Asansör bakımı ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Bakımlı asansör sizi asla yarı yolda bırakmaz. Anıl asansör olarak 33 yıllık tecrübeye sahip, kurumsal asansör bakım firmasıyız. Asansör revizyonu, asansör tamiri konularında Türkiye’nin en iyi firmaları arasındayız.

Asansör Bakımı Nedir?

Asansör bakımı,  asansörün bozulmak üzere olan veya aşınan parçalarının değişimi, bozulan elektronik kartların değişimi, asansör kalibrasyonu, asansör parçalarının yağlanması işleminden ibarettir.

Asansörler, günümüzde insanların gerek evlerinde gerekse çeşitli kamu alanlarında sıklıkla kullandıkları araçlar arasındaki yerini almış durumda. Geçmiş dönemlerde yalnızca belli başlı türleri bulunuyor olsa da günümüzde artık bu durum ciddi anlamda değişim göstermeye başladı. İnsanların bu konudaki isteklerinin artış göstermesi sonrasında ise karşılarına pek çok farklı özelliği bünyesinde barındıran asansörler çıkmaya başladı. Asansörlerin de diğer makineler gibi kendine özgü bir çalışma prensibi bulunmaktadır. Genel itibari ile asansörler kullanım amaçlarına göre birçok farklı emniyet sistemi ile ayrıntılı olarak donatılmıştır. Düzenli bir şekilde yapılacak olan asansör bakımı ile beraber artık asansörlerde hiçbir şekilde sorun olmadan uzun süreler boyunca kullanılmaya devam edecektir.

Asansörün Bakımı Nasıl Yapılır?

İnsanların büyük bir kısmı ne yazık ki asansör bakımı ile alakalı tam anlamıyla bilgi sahibi değiller. Böyle olunca da düzenli bir şekilde yapılmayan asansör bakımları sonrasında ortaya oldukça farklı sorunlar çıkmış olabiliyor. Genel itibari ile asansör bakımı, asansörün kullanımı esnasında mal ve can güvenliğini tehdit edebilecek olan herhangi bir olay ile karşılaşılmaması adına yapılmakta olan periyodik işlemlerdir. Şimdilerde asansör bakımı söz konusu olduğu zaman insanların karşılarına pek çok farklı bakım şirketi çıkabiliyor. Ancak konusunda yeterli oranda deneyimi olmayan kişiler tarafından yapılacak olan çalışmalar sonrasında ne yazık ki asansörlerin bakımı olması gerektiği gibi yapılmıyor, aynı zamanda pek çok farklı sorun da kendini göstermiş olabiliyor. Asansör bakım işlemleri iki aşamada gerçekleştirilmektedir.

İlk aşamada asansör bakım işlemleri esnasında periyodik muayene çalışmaları yapılırken durum tespit işlemleri elle ve gözle gerçekleştirilmektedir. İkinci aşamaya gelindiği zaman ise çok daha ayrıntılı işlemler yapılmaya başlayacaktır. Asansörü taşımakta olan halatlar, ana taşıyıcı kasnaklar, tahrik kasnağı, kablolar, makine grubunda yer almakta olan dişli ve yataklar, yay pabuçları gibi noktalar kontrol edilir. Aşınmış ya da yıpranmış olan parçalar bulunuyorsa bunlar yenileri ile değiştirilir ya da yağlanır. Yağın içerisinde çalışmakta olan parçaların yağları kontrol edilir. Hareketli parçalar temizlenir ve tavsiye edilmiş olan yağlar ile değiştirmek işlemi yapılır.

Bunlar ile beraber asansör bakımında frenleme elemanları kontrol edilmektedir. Sarsıntısız frenleme işlemi için gerekli olan ayarlamalar yapılır. Kat ayarlarının verilmiş olan sınırlarda olup olmadığı kontrol edilir, asansör kapıları ile alakalı gerekli olan bakım çalışmaları yapılır. Asansör röleleri, asansörü çalıştıran ve durduran kontakların basınçları kontrol edilir; yayları ayarları yapılır ve eğer gevşekse klemens vidaları sıkıştırılır. Ayrıca asansör bakımı sırasında envensör şalterindeki kontakların ayarları da yine oldukça dikkatli bir şekilde yapılmaktadır. Sinyal ampullerinin kontrol edilmesi ve bunun gibi asansör ile alakalı gerekli olan adımların tamamı oldukça dikkatli bir şekilde atılır. Her bir detayın üzerinde durulması ile beraber ise asansörler hiçbir sorun çıkmadan bir sonraki bakıma kadar kullanılmaya devam edilir.