Asansör Ankara

Anıl® AsansörAsansör Ankara

Asansör Hakkında

Asansör, hayatımızın vazgeçilmez ulaşım araçları desek yeridir. Düşünebiliyor musunuz? Asansörler olmadan bir hayat asla. Yürüyen merdiven ve yürüyen yolsuz da…  Çünkü modern yaşam bize yüksek binalarda oturmayı zorunlu kıldı, bu durumda herkes 1 ve ikinci katlarda elbette oturmuyor, üst katlarda oturanları düşünebiliyor musunuz? Artık asansörler hayatımızın bir yaşam alanı. Ama tabi ki her zaman bakımlı olmaları kaydı şartıyla

Asansör Çeşitleri

Gelin isterseniz bakalım asansörler Tüm Asansörcüler Sanayi ve İş İnsanları Derneğinin tarifiyle nasıl araçlardır, birlikte bakalım.

Elektrikli asansörler: Makine dairesindeki tahrik motorunun kumanda panosundan aldığı komut vasıtasıyla harekete geçip, kabini istenilen yöne hareket ettirmesi yoluyla çalışır.

Kabin, karşı ağırlıkla müşterek çalışır. Aralarındaki çelik halatın tahrik kasnağı ile sürtünmesinden kaynaklanan bir hareket vasıtasıyla yukarı aşağı hareket ederler. Kabin ve karşı ağırlık birbirleri ile yaklaşık eşit ağırlıktadırlar. Bu sebeple enerjiden tasarruf edilmiş olmaktadır. Bu tür tahrik makinelerine sürtünme tahrikli asansörler denir. Ayrıca Halat veya zincirin tahrik kasnağı üzerine sarılması ile çalışan asansörlerde mevcuttur. Bu şekilde çalışan asansörlere de tamburlu asansörler denir.

Asansör türleri

Asansörler taşıma kapasitesine göre türlere ayrılır.

Konutlarda kullanılan asansörler; 100, 180, 240, 320, 400, 630, 1000 kilogram olmak 7 türe ayrılır.

Konut dışı yerlerde kullanılan asansörler; 630, 800, 1000, 1200, 1600 kilogram olmak üzere 5 türe ayrılır.

Sağlık tesislerinde kullanılan asansörler; 1600, 2000, 2500 kilogram olmak üzere 3 türe ayrılır.

Hızlarına göre

Asansörler hızlarına göre 0,63 m/sn, 1 m/sn, 1,6 m/sn, 2,5 m/sn ve 2,5 m/sn’ nin üzerindeki hızlar olmak üzere 5 çeşittir. Bunlara bağlı olarak asansörlerin kabin, makine dairesi ve kuyu boşluğu ebatları da değişiklik arz etmektedir. Yine bunlara ek olarak asansörler hızlarına göre değişik güçte motor ve fren sistemi kullanmaktadır.

Regülatör düzeneği asansörün halatlarının kopması durumunda devreye girip kabini frenleyen bir emniyet tertibatıdır.

Hidrolik asansörler

Kaldırma işi, hidrolik sıvısını, kabini doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen bir kaldırıcıya sevk eden ve elektrikle tahrik edilen bir pompa vasıtasıyla gerçekleşen asansörlerdir.

Bu asansörlerde aşağı yön hareketi kabinin kendi ağırlığı ile gerçekleşmektedir.

Hidrolik asansörlerde makine dairesi genel olarak, ilk durak seviyesinde bulunur. Burada bir yağ kazanı ve bunun üzerinde hidrolik makinesi(düzeneği), kumanda panosu ve hidrolik sıvısının içinden geçtiği hortumlar bulunmaktadır.

Asansörlerin kuyusu içinde; Kabin, varsa karşı ağırlık, silindir piston sistemi, askı tertibatı ve tamponlar bulunmaktadır.

Hidrolik asansörler elektriğin tahrik ettiği pompanın yağı itmesiyle pistonların kabini kaldırması esasına göre çalışır.

Pompalanan yağ, hidrolik makinesinden belirli şartları yerine getirerek geçip borular vasıtasıyla silindiri harekete geçirirler.

Silindir kabine doğrudan veya dolaylı olarak bağlanmış olabilir. Silindirin ittiği kabin alınan kumanda ile gerekli kata taşınır.

Hidrolik asansörler genellikle; Konutlarda, villa ve evlerde, tadilat gören binalarda; bina statiğine ek yük getirilmesinin istenmediği durumlarda(örneğin eski eser tadilatı), fabrikalarda, alış veriş merkezlerinde panaromik olarak kullanılırlar.

Asansörler genel olarak yapılan sözleşmeler gereği aylık, 6 aylık ve yıllık olarak gerekli bakımlardan geçmelidir. Anıl Asansör olarak

Yük Asansörü

Gelişmekte olan teknoloji ile beraber artık geçmiş dönemlerin aksine yapılmakta olan işlemlerde en önemli olan şeylerin başında mümkün olan en kısa zamanda en yüksek performansların elde edilmesi gelmekte. Çünkü aksi durumda ne kadar dikkatli bir şekilde çalışmalar yapılırsa yapılsın fark etmez, işlemler istenildiği gibi sonuçlanmamış olacaktır. Böylesi durumların önüne geçmek adına birçok kişinin dikkat etmekte oldukları şeylerin başında ise teknolojiyi istenildiği gibi kullanmak gelmekte. Ağır yüklerin bir yerden taşınması her zaman zordur. Öyle ki bunu insan gücü ile yapmak çoğu zaman imkansız bir hale gelmektedir. Fakat geçmiş dönemlerden itibaren yük asansörü ile beraber artık bu konuda insanların işleri daha öncesinde olmadığı kadar kolay bir hale gelmiş durumda.

Yük Asansöründe Taşıma Kapasitesi

Normalde asansörler ile insanlar ve yükler sorunsuzca taşınabilmektedir. Ancak bazı yüklerin klasik tarzdaki asansörler ile taşınması mümkün olmamaktadır. Özellikle de inşaat gibi sektörlerde taşınması gerekmekte olan yükler için özel asansörlerin kullanılması gerekmektedir. Aksi durumda ortaya oldukça farklı sonuçlar çıkacaktır. Yapılacak olan araştırmalar sonrasında da görülebileceği üzere yük asansörü yolcu asansörlerindeki kapasiteden çok daha büyük ve ağrı hacimlerdeki yüklerin dikey bir şekilde taşınmasına olanak sağlamaktadır. Bilindik tarzdaki asansörlerin aksine hazırlanmakta olan yük asansörlerindeki temel amaç yüklerin doğru şekilde taşınmasıdır. Bundan dolayı özel olarak planlar dahilinde hazırlanırlar.

Yük Asansörü Çeşitleri

Şimdilerde yük asansörü konusunda araştırmalar yapmakta olan insanların büyük bir kısmının karşılarına onlarca farklı tarzda asansör çeşitleri çıkmaktadır. Dolayısıyla işletmelerin bu aşamada dikkat etmeleri gereken en önemli şeylerin başında yük asansörünü hangi amaç ile kullanmak istediklerine karar vermek olmalı. Geçmiş dönemlerde yalnızca klasik tarzdaki yük asansörleri kullanılıyor olsa da şimdilerde pek çok farklı tarzda yük asansörü işletmelerin kullanımına sunulmuş durumda. Dolayısıyla başarılı sonuçlar elde etmek ve doğru şekilde asansörleri kullanmak isteyen işletmelerin araştırmalarını mümkün olan en iyi şekilde yapmaları çok büyük bir öneme sahip olacak. Genel itibari ile bakıldığı zaman da görülebileceği üzere yük asansörlerinin en büyük özelliklerinin başında, oldukça yavaş bir hız ile hareket etmesi gelmekte.

Yük Asansörü Seçimi

Bunun en büyük sebebi ise yük asansörünün yükleri taşıması esnasında oluşabilecek olan zararların önüne geçilmesidir. Bununla beraber yüklerin asansöre bindirilmesi sonrasında taşıma işlemlerinde yüklerin kabine zarar vermesini engellemek adına da asansörlerin kabinlerinin içerisinde koruma malzemeleri oldukça dayanıklı ve sert materyallerden seçilmektedir. Birçok insan yük asansörleri ile insanların yolculuk etmesinin sakıncalı olmadığını düşünebilirler. Fakat güvenlik açısından yük asansörleri sadece yüklerin taşınması adına kullanılmalıdır. İnsanların bu asansörleri kullanması güvenlik açısından sakıncalı olacağı için hangi sektörde kullanılırsa kullanılsın asansörler sadece amaçlarına uygun şekilde tercih edilmelidir. Böylece sorun çıkmadan yük asansörlerini kullanmak mümkün olacak ve işler de oldukça kolay şekilde yerine getirilmiş olacaktır.

ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları,yük asansörü

 

 

 

 

Asansör Bakımı Firmaları

Arabanıza baktırıyorsunuz, kendinize bakıyorsunuz ya asansöre inanın bence en öncesi asansör bakımı. Düşünsenize benim her gün Everest yüksekliğinde evime inip çıktığımı zaten zayıfım, 40 kiloya düşerim, ayaklarıma kara sular iner.

O yüzden ne dedik, bakımı Anıl Asansör ankara yürüyen merdivenasansör bakımı ,  tarafından yapılan garantili asansör, bakımlı otomobil gibidir sizi hiç yarı yolda bırakmaz. Zorluğu da yok. Asansör bakım ustalarımız kısa sürede gelip, kısa süreli kontrollerle gerekli tertibatlarını alıp check up yapıyorlar. Sonrası sağlıklı bir asansör.